Saját készítésű: Nyuszitappancs torta

Szeretettel köszöntelek a Saját készítésű alkotások közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2098 fő
  • Képek - 4713 db
  • Videók - 61 db
  • Blogbejegyzések - 86 db
  • Fórumtémák - 8 db
  • Linkek - 37 db

Üdvözlettel,

Saját készítésű alkotások vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Saját készítésű alkotások közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2098 fő
  • Képek - 4713 db
  • Videók - 61 db
  • Blogbejegyzések - 86 db
  • Fórumtémák - 8 db
  • Linkek - 37 db

Üdvözlettel,

Saját készítésű alkotások vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Saját készítésű alkotások közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2098 fő
  • Képek - 4713 db
  • Videók - 61 db
  • Blogbejegyzések - 86 db
  • Fórumtémák - 8 db
  • Linkek - 37 db

Üdvözlettel,

Saját készítésű alkotások vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Saját készítésű alkotások közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2098 fő
  • Képek - 4713 db
  • Videók - 61 db
  • Blogbejegyzések - 86 db
  • Fórumtémák - 8 db
  • Linkek - 37 db

Üdvözlettel,

Saját készítésű alkotások vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Nyuszitappancs torta


 

 

Hozzávalók:


Tészta:

6 tojássárgája (közepes méretű)
90 g porcukor
6 tojásfehérje (közepes méretű)
90 g cukor
180 g liszt
1 teáskanál Sütőpor
70 g kókuszreszelék
70 g felolvasztott margarin vagy vaj

Krém:

60 ml (6 evőkanál) tej
50 g cukor
1 evőkanál lágyvaj vagy margarin
1 teáskanál  Keményítő
30 g kókuszreszelék
2 evőkanál rum
250 ml tejszín
1 tasak Habfixáló

Díszítés:

Kevés meggy- vagy cseresznyelekvár
250 ml tejszín
1 tasak Habfixáló
70 g rózsaszín marcipánmassza
Kevés olvasztott Tortabevonó ét
Kókuszreszelék


Elkészítés:

A tojássárgáját a porcukorral krémesre keverjük. A tojásfehérjét a cukorral kemény habbá verjük, és óvatosan a tojássárgájába forgatjuk. A lisztben elvegyítjük a sütőport, és a masszába szitáljuk. Hozzákeverjük a kókuszreszeléket és a margarint is.
A tésztát egy csatos tortaformába (26 cm átmérőjű, csak az alján sütőpapírral fedett) öntjük, és elegyengetjük. A tortát a sütő alsó felében sütjük.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 160 °C (előmelegítve)
Gáz: kb. 3. fokozat (előmelegítve)
Sütési idő: kb. 45 perc

A krémhez egy főzőedényben elkeverjük a tejet, a cukrot, a vajat, a keményítőt, és állandó keverés mellett sűrű állagúra főzzük. Levesszük a tűzről és belekeverjük a kókuszreszeléket és a rumot, majd többször átkeverve hagyjuk kihűlni. A tejszínt felverjük a habfixálóval, és a kihűlt krémhez keverjük.


A kihűlt tortát formára igazítjuk (jobb- és baloldalon kis hold alakot vágunk bele), és három lapra szeljük. Az alsó és a középső tortalapot megkenjük lekvárral és krémmel. A tejszínt a habfixálóval felverjük, és a hab felével megkenjük a torta oldalát és tetejét. A maradék habot nyomózsákba töltjük (közepes méretű sima nyomófejjel), és a füleknek és tappancsoknak oválisokat nyomunk a tortára. Az orrnak két nagy halmot, a szemeknek két kisebb halmot képezünk.


A marcipánt egy porcukorral megszórt munkalapon kb. 2 mm vékonyra nyújtjuk, és fület, orrot, tappancsot vágunk ki belőle. Ujjunkkal a tortabevonóból szemeket készítünk. Végül a tortát vastagon megszórjuk kókuszreszelékkel (a kókuszreszeléket egy ecset segítségével óvatosan söpörjük le a marcipán-részekről).

Címkék: ötlet

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Gulyás Mónika üzente 12 éve

Bátran ajánlom mert megcsináltam én is,igaz nem ilyen formára csak sima téglalap alakúra másfélszeres mennyiséggel és nagyon finom lett (jó puha) :o)

Válasz

Gyarmatiné Barnucz Annuska üzente 12 éve

MÓNIKA!

KÖSZÖNÖM ÉN IS MEGCSINÁLOM.JÓLNÉZ KI ÉS JÓNAK TUNIK..

ÜDV. ANNUSKA,

Válasz

Gulyás Mónika üzente 12 éve

Neten találtam és és nagyon megtetszett,mert elég egyszerű és mutatós is valószínű én is elkészítem.
Örülök,hogy nektek is tetszik :o)

Válasz

kozma ilona üzente 12 éve

Jól néz ki és fínom biztos köszönöm Üdv Ilona

Válasz

N Éva üzente 12 éve

Tündéri, kreatív, gratulálok!

Válasz

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu